Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home /Kunstwerken /Kunstwerk bekijken

Compositie met gele vierkanten

Compositie met gele vierkanten
Compositie met gele vierkanten

Kunstenaar: Henk Crouwel
Straatnaam: ML Kinglaan/Kanaalweg WZ, Naast sportveld
  Den Bonsen Hoek
Materiaal: Gelakt staal
Jaar van plaatsing: 1999

Omschrijving:

Henk Crouwel stond in 1999 op de Jaarbeurs in Utrecht met de tien 'Gele raamkozijnen'. Dit beeld kreeg 1 van de 3 nominaties (op de 19 monumentale beelden) voor de kunstvak-juryprijs en was winnaar van de publieksprijs.

Een jaar later won PUSH het kunstwerk ter waarde van 40.000 gulden tijdens een evenement van Avro Kunstblik. De kunstcommissie besloot dat het werk, bestaande uit tien 'gele raamkozijnen, niet bij het pand van PUSH mocht komen aan de A.I. laan aangezien op de rotonde reeds het kunstwerk 'De Hartklep' stond en de twee kusntwerken dan te dicht bij elkaar zouden staan. Daarom is besloten het kunstwerk in Den Bonsen hoek te plaatsen.

Kunstenaar Henk Crouwel is zich, na een lang werkzaam leven als docent op verschillende gebieden en daarna als zelfstandig adviseur, op latere leeftijd als autodidact gaan wijden aan de beeldende kunst. Een grote fascinatie voor regelmatigheden en logica is de belangrijkste drijfveer voor Crouwel om steeds weer aanleidingen te zoeken voor zijn werk. Hij vindt ze in wiskunde, in systematische getallenreeksen, in de volgorde van de letters in het alfabet of in de kleuropeenvolging van het spectrum. In die geest werkt Henk Crouwel; steeds op zoek naar kunst die een tegenwicht vormt voor de dagelijkse chaotische samenleving.

Plattegrond:

volgend kunstwerk
vorig kunstwerk
overzicht kunstwerken
download als PDF
Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto:

volgende foto
vorige foto

Zoeken