Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home /Kunstwerken /Kunstwerk bekijken

A Powerful Silence

A Powerful Silence
A Powerful Silence
A Powerful Silence

Kunstenaar: Wies de Bles
Straatnaam: Plataanlaan/Koedijk, In waterpartij
  Wittens Hoek
Materiaal: RVS
Jaar van plaatsing: 1995

Omschrijving:

Het kunstwerk is in opdracht van de gemeente gemaakt. Uit diverse ontwerpen van verschillende kunstenaars is Wies de Bles uitgekozen om ''A Powerfull Silence'' te maken.

Het kunstwerk is nu gelegen nabij het winkelcentrum en is vaste constructie. Voorheen was het een drijvend kunstwerk gelegen in de Vestinggracht. Aangezien de Vestinggracht diep is en het waterniveau kan schommelen was dit niet de ideale plek en is het kunstwerk verhuisd.

Het kunstwerk verbeeldt de krachtige slag van een bijl op het zachte wateroppervlak. Drie bijlen laten als het ware een 'snelheidsstreep'' van metaal achter in de lucht, terwijl ze gelijktijdig op het wateroppervlak landen. De bijlslagen doorklieven het water in stilte. A Powerfull Silence. Ook kan men in het kunstwerk en fontein zien. Door het slaan met een bijl op het water ontstaat ook deze beweging van het water, een fontein.

Wies de Bles groeide op in Voorburg en volgde de Vrije Academie in Den Haag.
Ze ontving de Jacob Maris jeugdprijs en een aanmoedigingsprijs van het Prins Bernhardsfonds. Wies de Bles heeft ook nog een tijd in Oostvoorne gewoond op de Overburgh, het huis van Jacoba van Beieren aan de Hoflaan van 1963 tot 1971.
Aangetrokken door de ruimtelijkheid en het zeeuwse licht, verhuisde ze vervolgens naar Zeeland. Ze organiseerd er tentoonstellingen en gaf beeldhouwles in het atelier en in de Volkshogeschool.
Ze heeft veel werk gemaakt in opdracht, zowel binnen als buiten, en exposeerde vooral installaties en vrij ruimtelijk werk. 

 

Plattegrond:

volgend kunstwerk
vorig kunstwerk
overzicht kunstwerken
download als PDF
Diashow snelheid (in seconden):
Ga direct naar deze foto:

volgende foto
vorige foto

Zoeken